Power Series 1 2017

Posted on

Tumbling konkurrenceserien Power Series blev i lørdags sparket igang på Flemming Efterskole.
Med ikke mindre end 319 deltagende tumblere, var der tryk på hallen.

Det høje deltagerantal kunne måske forventes at give en langtrukken dag med mange udfordringer og problemer – men dette var på ingen måde tilfældet.
GymDanmark Tumbling’s Ad Hoc udvalg har gennem den senere tid nedsat en arbejdsgruppe som har til formål at optimere Tumbling konkurrencerne for både deltagere, trænere og i særdeleshed publikum. Mange af de tiltag som arbejdsgruppen har tænkt, var forsøgt implementeret ved dette års første Power Series konkurrence. Blandt andet var Flemming Efterskoles springcenter omdannet til opvarmningshal, hvor tumblerne havde bestemte opvarmningstider på banerne. Dette gjorde, at flere ikke havde behov for at springe tidligt om morgenen, men kunne have deres opvarmning og bane prøvetid lige inden konkurrencen, så de ikke skulle lave opvarmning flere gange end højst nødvendigt.

Ydermere var det forsøgt at lave et område, hvor gymnasterne skulle møde op 5 minutter før konkurrencestart og modtage deres numre, som er den rækkefølge tumblerne skal springe i under konkurrencen. Dette område lå klods op og ned af tilløbsområdet ved konkurrencebanerne. Dette gjorde, at der blev en unødig uro omkring tilløbszonerne. Idéen var god, men udførslen manglede en del, før tiltaget ville gavne konkurrenceafviklingen.

Konkurrencen var ligeledes første mulighed for at se hvordan talentudviklingen af de yngste tumblere går rundt om i landet.
En af de piger som markerer sig kraftigt blandt de unge talenter er Sola Thomsen fra Outrup GUB. Under hendes opvarmningstid samarbejdede hendes træner, Christian Søndergaard Hansen, og Sola om at få lavet øvelser med dobbelt lukket som afslutningsspring. Det lykkedes desværre ikke at få den op at kører til konkurrencen, men det vidner om et skifte i dansk Tumbling, hvor selv de yngste piger begynder at lege med dobbelt roterende spring som en del af deres øvelse. Sola endte i konkurrencen med at lave rondat 5 x whip flik strakt og hel skrue både i de indledende runder og finalen. Dette resulterede i en flot og velfortjent første plads med 3,9 point ned til anden pladsen.

Hos drengene var der flere gymnaster som havde fået sat dobbelt spring af forskellige positioner ind i deres øvelser. Deres række var præget af flotte øvelser med en højere vanskelighed end vi tidligere har set i mini drenge rækken. Gennemsnitligt havde drengene en vanskelighedsscore på 2,6.

Junior rækkerne var ikke pragende ved denne konkurrence – flere ‘store’ navne var ude med skader og andre havde ikke den bedste konkurrence.
Den junior gymnast som leverede den bedst konkurrence, set både på indledende og finalerne, var den unge Magnus Lindholmer, fra Svendborg GF. Den kun 14årig Magnus levede op til de ældre modstandere og endte med en meget velfortjent tredje plads.

Værd at bemærke var også Martin Abildgaard, fra Silkeborg Pigerne & Drengene, & Alexander Bredvig, fra Outrup GUB. Disse var de eneste juniorer som havde 2 dobbeltspring med i deres øvelser.
Vinderen af junior rækken blev Alexander Bredvig.

Senior dame rækken var præget af afbud – i alt deltog fire gymnaster. Som kunne have præsteret bedre. Alt i alt en ok konkurrence fra damernes side, som forventes at blive mere spændende og præget af et højere niveau senere på sæsonen.

På herre siden var der mange flotte og sikre øvelser med få kiks imellem. Magnus Eskesen, fra Odense GF, som kæmpede med sine øvelser ved VM udtagelseskonkurrencerne leverede flotte øvelser, specielt hans dobbelt strakt til trippelt lukket var kanon i de indledende runder.

Elias Green, fra VGF89, gjorde ligeledes god figur og viste høj teknisk kvalitet i sine øvelser. En kvalitet som tyder på, at hans deltagelse ved WAGC i november kun kan blive en succes.

Dagens ‘stjerne’ var Rasmus Gaarde Sørensen, fra Silkeborg Pigerne & Drengene, som leverede flotte øvelser hele vejen igennem. Dog med et lille kiks i aller første øvelse, hvor landingen på hans trippelt lukket ikke var helt som ønsket. I finalen tog Rasmus nogle gode beslutninger og endte øverst på podiet, med 4,3 point ned til anden pladsen.

Næste konkurrence er Power Series 2, som afholdes d. 4/11-2017 i Holstebro.
Ved denne konkurrence vil VM deltagerne, højst sandsyneligt, ikke være deltagende, da de har afrejse mod verdensmesterskaberne dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *