Sådan udtages de danske tumblere til EM

Posted on

På lørdag afholdes den første af to testkonkurrencer for at finde de danske tumblere, som skal repræsentere Danmark ved EM til april.

Men hvordan foregår sådan en udtagelse egentligt?

Her får du en guide igennem det hele.

Ligesom ved VM skal der både udtages en junior og en senior trup. I modsætning til VM er der kun én række for juniorerne, hvorfor der ‘kun’ skal udtages fire drenge og fire piger i junior alderen i denne omgang.

Udtagelsen foregår, som tidligere nævnt ved 2 x testkonkurrence. Disse testkonkurrencer er åbne for alle, og alle har haft mulighed for at tilmelde sig.

Efter tilmeldingsfristen har senior-landstræner Michael Moselund valgt at forhåndsudtage følgende tumblere på baggrund af deres præstationer i efteråret:

 • Anders Emil Wesch, Odense GF
 • Rasmus Steffensen, Silkeborg P-D
 • Adam Scharf Matthiesen, Odense GF
 • Johanne Lassen Nørby, Odense GF
 • Ida Pagård, Outrup GUB

Dette betyder, at der i seniorrækken kun er én herre og to dame pladser at kæmpe om ved testkonkurrencerne.

Testkonkurrencerne består begge af indledende runder – der vil altså ikke blive sprunget finale runder ved testkonkurrencerne, og vil blive sprunget efter EM reglement. Dette betyder blandt andet, at både junior og senior gymnaster skal udføre en straight (en omgang hvor hvert element maks må indeholde 0,5 skrue) og en twist pass (en omgang hvor mindst to elementer skal indeholde mindst en hel skrue) øvelse. Konkurrencen bedømmes af danske dommere, og gymnasterne vurderes, som normalt, på både vanskelighed og stil. Dog udtages gymnasterne gennem et eksternt point system, hvor de modtager point efter vanskelighed og samlet score. Se skemaerne herunder for yderligere forklaring:

Senior (født årgang 2001 eller før)

Mænd:
Samlet score:
Over 72 point …10 point
Over 71 point…9 point
Over 70 point…8 point
Over 69 point…6 point
Over 68 point…4 point

Vanskelighed:
Over 19 point …10 point
Over 18 point…9 point
Over 17 point…8 point
Over 16 point…6 point
Over 15 point…4 point

Damer:

Samlet score:
Over 64 point …10 point
Over 63 point…9 point
Over 62 point…8 point
Over 61 point…6 point
Over 60 point…4 point

Vanskelighed:
Over 9,0 point …10 point
Over 8,0 point …9 point
Over 7,8 point …8 point
Over 7,6 point …6 point
Over 7,4 point …4 point

 

Junior (født årgang 2001-2005)

Drenge:

Samlet score:
Over 66 point .10 point
Over 65 point…9 point
Over 64 point…8 point
Over 63 point…6 point
Over 62 point…4 point

Vanskelighed:
Over 13 point .10 point
Over 12 point…9 point
Over 11 point…8 point
Over 10 point…6 point
Over 9 point ….. 4 point

Piger:

Samlet score:
Over 61 point .10 point
Over 60 point…9 point
Over 59 point…8 point
Over 58 point…6 point
Over 57 point…4 point

Vanskelighed:
Over 8,0 point 10 point
Over 7,5 point .. 9 point
Over 7,0 point .. 8 point
Over 6,5 point .. 6 point
Over 6,0 point .. 4 point

 

De point gymnasterne score ved hver testkonkurrence ligges sammen. De gymnaster der har den højeste score efter de to testkonkurrencer bliver udtaget til, at repræsentere Danmark ved EM til april. Dette betyder også, at intet er afgjort efter første testkonkurrence og alt kan ske ved anden, og sidste testkonkurrence.

 

Link til de officielle dokumenter, udsendt af GymDanmark i forbindelse med EM udtagelserne:
Program, invitation & udtagelseskrav

EM udtagelse 2018 – Hvem er tilmeldt?

 

Link til startlister og livescore:
https://sporttech.io/events/72d8d2fb-3aff-4f60-558e-f007bb971cd1/ovs/event/TUM

3 Replies to “Sådan udtages de danske tumblere til EM”

 1. Det virker for mig underligt, at landstræneren ikke har det afgørende ord i forhold til udtagelse på baggrund af testkonkurrencerne. Jeg tænker bl.a. på, at en tumbler der viser sig som den suverænt bedste i første testkonkurrence, men måske bliver nødt til at melde afbud til 2. testkonkurrence pga. sygdom, ikke har mulighed for at blive udtaget, da vedkommendes samlede score vil være lavere end en “åbenlys” dårligere tumblers score. Derfor burde landstræneren have det afgørende ord også efter testkonkurrencerne.

  1. Landstræneren har, som det også fremgår af indholdet, forhåndsudtaget 3 herre & 2 damer, så de ikke var underlagt, at skulle præstere ved denne udtagelse. På den måde har landstræneren haft det afgørende ord i forhold til disse gymnaster. Når der fortsat holdes udtagelse, er det fordi han ikke har vurderet, at der ikke var andre hvis præstationer igennem efteråret, som har været så bemærkelsesværdige, at den sidste person kunne udpeges.

   Selvfølgelig vil der ligge en risiko i sygdom mv. Men hvis en tumbler score point, er de alt andet end middelmådige – det kræver langt mere end blot to gennemførte øvelser for at score point. Hvorfor en person, som kvalificere sig på ingen måde vil have et ringe niveau, uanset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *